И. Константинов: „Борисов 3“ реализира най-успешния мандат в новата българска история

„Коалицията на „прогресивните“ изгуби София на местните избори, как ще спечели България?“ – пита председателят на ГЕРБ – Дупница в коментар във Фейсбук по повод антиправителствентите протести

 

Гледам и не вярвам на очите си, слушам и не вярвам на ушите си!

 

Защо ли?!

 

Защото няколко “морални медийни стожера”, още толкова системно дефицитни откъм доверие пишман политици, няколко имиджмейкъри със силно разклатена репутация и една дузина “успели” бизнесмени на прехода се опитват да ми внушат, че:

 

1. Няколкото хиляди протестиращи по площадите, неуспели да се реализират в рамките на управлението на Борисов /моите уважения към мотивите и професионалните им умения/, са мнозинството, заради което правителството, реализирало най-успешния мандат в най-новата история на България, зад което стоят повече от 1 милион избиратели, трябва да подаде оставка, и то по време на невиждана глобална икономическа криза, и то половин година преди изтичане на мандата му!!!

 

2. Вероятно, освен от така “популярните” лица от първите редици на протеста, същият се подкрепя и от други по-умни, по-харизматични и благонадеждни хора, но “лошите” медии не искат да ги покажат пред обществото, за да не вземат пък избирателите да ги харесат. Ако е така – ще преосмисля, но едва ли ще ми се наложи, защото и “добрите” медии не ги показват. Защо ли?

 

Не чувам нито от “добрите”, нито от “лошите” медии за техните идеи, платформи, политики – защо ли?

 

На този фон “блести” звездата на г-н Президента, който обединява “леви”, ”десни”, “соросоиди”, “умни и красиви”, “глупави и грозни”, почтени и непочтени предприемачи, “русофили” и “русофоби”, с изключение на нас – мутрите, които ще изхвърля от властта... Но пък в последните дни рязко загуби половината от рейтинга си, защо ли?

 

4. Протестиращите искат оставката, освен на Правителството, и на Главния прокурор, на когото не мога да кажа, че симпатизирам и аз!

 

Хубаво, но защо ли?

 

Заради обвинените в шпионаж в полза на Русия президентски съветници, заради съветниците лобисти, заради множеството обвинени “бизнесмени”, заради подозренията, че бил нечие “протеже”, заради некомпетентност или заради притеснението, че, ако върви така, скоро ще стигне и до тяхната къщичка???

 

5. Странно ми е това, че същото “прогресивно” мнозинство беше в коалиция и на местните избори в София, които изгуби, въпреки “истеризирането” на цялото общество. Ами, може и да греша, ама математиката никак не ми излиза – загубиха София, в която същите имат близо 70% от всичките си симпатизанти, а как ще спечелят България???

 

Как ли – като откраднат симпатизанти и избиратели от ГЕРБ, внушавайки ни, че подкрепяме губеща кауза!

 

Е, приятели, въпреки старание с 30-годишна давност на идеолозите на тези протести да докарат нас, БЪЛГАРИТЕ, умствено и интелектуално до там, че да не различаваме демона от ангела, мисля, че ни подценяват!

 

Ето защо призовавам всички съпартийци, съмишленици и приятели за ПЪЛНА и БЕЗРЕЗЕРВНА подкрепа за кабинета “Борисов 3”. Не само, че няма от какво да се притесняваме, а напротив – трябва да бъдем с гордо вдигнати глави заради най-успешния мандат в новата българска история!

 

Ивайло Константинов,

Председател на Общинската организация на ГЕРБ - Дупница