178 дози хероин е иззето от криминално проявените, пребили полицаи

Снимки: ОД на МВР - Кюстендил

 

Голямо количество хероин, предназначен за разпространение, са открили и иззели служители на кюстендилската полиция вчера от къща в кв. „Изток“. Наркотикът е бил опакован в 178 дози. Видът му е установен с полеви наркотест.

 

Пристигналите на място полицаи били посрещнати с агресия от двамата братя, които са собственици на къщата. Те били въоръжени с метална тръба и секира, припомнят от ОД на МВР. Както вече съобщихме, при схватката са пострадали трима служители и служебното куче. Единият от служителите е с разкъсно-контузна рана на главата и кръвонасядане на лявата ръка, другият е с разкъсно-контузна рана на ръката, засегнат е и кръвоносен съд, третият служител е с охлузни наранявания в областта на главата. Пострадало е и полицейското следово куче, то е с кръвонасядане на лявото око и ограничено движение на предната лява лапа. На служителите е оказана медицинска помощ в кюстендилската болницачрез хирургична обработна на нараняванията.

 

Притежателите на наркотика и собственици на имота са братя, на 31 и на 50 години,  задържани са с полицейска заповед до 24 часа. На по-възрастния е оказана медицинска помощ в болницата, тъй като е с контузна рана в областта на дясното коляно вследстве на участието си в нападението над полицаите.

 

По случая са образувани две досъдебни производства. Едното е за притежание и разпространение на високорискови наркотични вещества, а другото -  за нападение и нанасяне на телесна повреда на полицейски орган по време на изпълнение на служебните му задължения.