Община Дупница за атаката на ВАП срещу Чимев: Зачитаме върховенството на закона

Снимка: КАМЕРТОН

 

Пресцентърът на Община Дупница разпространи до медиите „становище“ в своя защита по повод изнесените резултати от проверка на ВАП, уличаващи кмета Методи Чимев в престъпление по служба. От кабинета на градоначалника декларират, че зачитат върховенството на закона и в действията си винаги са се ръководили от него. Заявяват готовност да съдействат на институциите за разрешаването на проблема с отпадъците под моста на АМ „Струма“.  

 

Ето какво още се казва в изявлението на Община Дупница:  

 

Във връзка с изнесената информация от Върховна административна прокуратура за констатирани данни за извършено престъпление, свързано с нерегламентирано струпване на отпадъци под моста на АМ "Струма", Община Дупница заявява следното:

 

Зачитаме върховенството на Закона, като в своите си действия винаги сме се ръководили от него. Предприетото по конкретния казус е съобразено както със законовите норми, така и с указанията и предписанията, дадени от компетентните институции, като е взето предвид, че собствеността на суровините не принадлежи на Община Дупница. С влязло в сила съдебно решение е установено, че същите имат собственик и той е "Феникс Дупница" ООД. 

 

И преди възникването на пожара, засегнал АМ "Струма", Община Дупница е предприела действия по предотвратяване складирането на отпадъци в района, извършени са проверки, водени са редица дела, включително касаещи и собствеността на същите.

 

Община Дупница е предприела всички действия по почистването, като освен фактическото премахване на суровините, почистването предполага и предварителни действия съобразно Закона, които се извършват и в момента.

 

Община Дупница заявява готовност, както и досега, да съдейства на органите и всички институции по разрешаването на казуса.