Обвиняем за поръчков побой над дупничанин остава в ареста за постоянно

Определението е на Районния съд в Дупница
Снимка: КАМЕРТОН

 

Районен съд – Дупница остави за постоянно в ареста 23- годишния Алекс К. Той е привлечен като обвиняем за това, че на 13.02.2020 г. в гр. Дупница, в съучастие с неустановено до момента лице и Г. Т. – като подбудител, умишлено е нанесъл удари с метален предмет в областта на главата на дупничанин. По този начин е бил застрашен живота на пострадалия. Вследствие на побоя той е с фрактура на черепа, което е средна телесна повреда. Той е претърпял операция и все още не се е възстановил. Не е ясно също така какви последствия ще има травмата за живота и здравето му.

 

При разпознаване пострадалият е посочил без колебание обвиняемия Алекс К. като едно от двете лица, нанесли му ударите пред входа на блока, в който живее.

 

23- годишният Алекс К. е неосъждан, с настоящ адрес в с. Негован, Столична община.

 

Видно от събраните доказателства по делото, може да се направи обоснован извод, че извършител на деянието е обвиняемият А. К., пише в мотивите на съда за определението, с което е определена най-тежката мярка за неотклонение. Касае се за едно тежко по смисъла на закона престъпление. Налице е реална опасност обвиняемият да се укрие или да извърши ново престъпление.

 

Определението на РС – Дупница може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд - Кюстендил.