Успех „8 от 8“ за ВС „АртПоп“ в международен фестивал

Осем вокалистки на „АртПоп“ участваха във Фестивала „Албанико“ и осемте завоюваха награди
Снимки: ВС "АртПоп"

 

ВС „АртПоп“ с ръководител Таня Камбурова взе участие в Международния музикален фестивал за популярна песен и танц на испански език “Albanico” , който се проведе на 23, 24 и 25 март в Националния дворец на децата в столицата. Това е един от най-големите успехи за нас, защото от осем момичета, взели участие в конкурсната програма, и осемте получиха награди“, развълнувано сподели музикалният педагог Таня Камбурова.

 

Във втора възрастова група за деца от 9-12 години са отличени пет от талантливите вокалистки  на „Арт Поп“. Катрин Младенова спечели първо място със специален приз и покана в чужбина за бъдещ музикален конкурс. От същата група победители във второ място са Ангела Драгомирова, Ивайла Кръстева, Йоана Ранкова и Десислава Тонева. Елизабет Николова получи специална награда на журито за първото си място в трета възрастова група за деца от 13-15 години. В най-оспорваното съревнование, четвърта възрастова група от 16-18 години, второто място отиде при Емануила Георгиева, а третото получи Ванеса Чалева.

 

 

Отличията талантите на ВС „АртПоп“ спечелиха в конкуренция с над 200 деца от България и чужбина.  Международно жури оцени всички деца в три категории - вокална, танцова и инструментална, като децата от Дупница участваха във вокалния раздел. Всеки един от участниците е имал възможността да избира да се представи с песен на един от езиците от романската езикова група-френски, румънски, испански и италиански.

 

Международният музикален фестивал „Albanico” се провежда за седма поредна година и се организира от  Музикална Агенция "Artvoices". Инициативата е на 164 Гимназия с преподаване на испански език "Мигел де Сервантес" с подкрепата на Отдела по образование към Посолството на Кралство Испания и Института „Сервантес“ и кмета на Столичен район Оборище Васил Цолов.


Ако тази статия ви е харесала, станете наши приятели във Фейсбук