Дупница се включва във втория национален екопротест тази вечер

Природозащитниците ще се съберат в 18.30 часа при фонтаните на площад „Свобода“
Снимка: Фейсбук

 

Дупница се присъединява към втория национален протест за спазване на европейското екологично законодателство, който ще се проведе тази вечер в 13 града в страната, както и на плаж "Корал". Исканията на протестиращите остават непроменени: народните представители да приемат единствено тези предложения в законопроекта за биоразнообразието, които не засягат Натура 2000 мрежата, или изобщо да не променят закона; спиране на строителството на Алепу и провеждане на ОВОС; спиране на строителството в Природен парк „Странджа“. Повече за исканията на природозащитниците можете да прочетете тук.   

 

В Дупница протестът ще се проведе под надслов „Долу ръцете от Рила, морето и природата!“. Организатор е председателят на ДСБ – Дупница Николай Табаков. Ето какво пише той в поканата за протеста довечера:   

 

Свидетели сме в последно време на крещяща злоупотреба с природата в нашата родина!

Багери и чакъл на Седемте рилски езера, подпорни хотели на морето и хиляди подобни схеми, чиято цел е да се превъртят едни пари, за сметка на българската природа.

Тревожи ни и целенасочената промяна на Закона за биологичното разнообразие и орязване на екологичната  мрежата Натура 2000.

Трябва да спрем тези промени, които влизат за второ четене в парламента!

Леенето на бетон по морето, сечите на вековни гори, съсипването на реките и унищожаването на биологичното разнообразие ще станат ежедневна практика, ако не излезем сега срещу ВСИЧКИ промени в закона касаещи екологичната мрежата Натура 2000!

Нека ние хората защитим българската природа!

 

Местните природозащитници ще се съберат в 18.30 часа при фонтаните на площад „Свобода“.