Паднало дърво уби 29-годишна туристка край Рилския манастир

При инцидента младата жена е била в палатка на къмпинг в района на Светата обител

 

29-годишна жена е починала след падане на дърво върху палатката, в която са били тя и 32-годишен мъж. Инцидентът е станал на къмпинг в района на Рилския манастир. Сигналът е постъпил на тел. 112 в 23.00 ч снощи, минути по-късно на място е бил екип на Районната служба за пожарна безопасност и защита на населението в град Рила.

 

Тялото на загиналата е закарано за аутопсия в кюстендилската болница, а 32-годишният мъж е транспортиран в благоевградската болница от Спешна помощ. Той е с фрактура на крака, без опасност за живота. Двамата са чужди граждани.

 

През нощта е извършен оглед на местопроизшествието от дежурна полицейска група на Районното управление в Рила, образувано е досъдебно производство по случая.

 

Екипите на противопожарните служби в областта са се отзовали през изминалото денонощие на още 5 сигнала за произшествия. Отстранено е паднало дърво в резултат на бурята снощи на пътя Кюстендил – Дупница; гасени са два пожара в землището на с. Усойка, щети е нанесъл единият – изгорели са 5 дка посеви, 20 бали сено, спасени са от опожаряване 70 дка посеви и 35 бали фураж; техническа неизправност е причинила запалване в автомобил „Форд“ в района на Кочериново, автомобилът е изгорял, няма пострадали хора.