По 11 души с К-19 се лекуват в болниците в Дупница и Кюстендил

Новите положителни проби, регистрирани през почивните дни в областта, са 23

 

Още петима пациенти с Ковид-19 са настанени в общинската болница в Дупница през почивните дни, съобщиха от пресцентъра на Областната администрация в Кюстендил. Така хоспитализираните в здравното заведение стават 11. От тях трима са в по-тежко състояние, останалите са в стабилно. Мъже на 48, 54 и 60 години са в по-тежко състояние. С придружаващи заболявания е само 60-годишният мъж.

 

В Ковид отделението на МБАЛ „Д-р Никола Василиев“ в град Кюстендил също са настанени 11 души . Четирима пациенти, които имат придружаващи заболявания, са в тежко състояние. Останалите, настанени за лечение, са в средно тежко състояние. Предстои изписване на един излекуван пациент, информират от Областната администрация в Кюстендил.  

 

В петък срещу събота в кюстендилската болница е починала 70-годишна жена, която е била с редица придружаващи заболявания.     

 

През последните три дни кабинетът на областния управител регистрира 23 положителни проби за Ковид-19. Тестовете са на жители от общините Кюстендил (12), Дупница (9), Сапарева баня (1) и Рила (1).