Търсят се доброволци за почистване на храм „Свети Никола“ в Дупница

Акцията ще се проведе на 12 юли
Снимка: КАМЕРТОН (архив)

 

Дупничанката Даниела Борисова организира акция за почистване на двора на храм „Св. Никола“. Идеята на Борисова е, както миналата година, когато бяха проведени три подобни акции, да бъде сформирана група от доброволци.

 

Предстоящото първо за тази година почистване е насрочено за 12 юли от 9:00 до 17:00 ч.

 

Планира се отново дупничани да се включат в почистването на околохрамовото простратнство, като сами си осигурят инструменти за целта. Ще бъдат необходими кирки, лопати, гребла, резачки, храсторези, метли и чували от здрав найлон. Осигурен е камион за събиране и извозване на отпадъците, каза пред „Камертон“ Даниела Борисова, която има съгласието за организирането на мероприятието на свещеника на храм „Св. Никола“ отец Иван Айдаров.

 

 „Надявам се дупничани отново да се отзоват, защото помощта им е изключително ценна. Миналата година се организираха три поредни акции и благодарение на помощта на хората една част от околохрамовото пространство вече е почистено. Ще е нужна още помощ, за да се приведе в приличен вид. Тази църква е много ценна за дупничани. Благодаря предварително на всеки, който ще се включи и ще отдели няколко часа от времето си в почивния ден“, каза Борисова.

  

Междувременно Архиерейското наместничество на Дупнишка духовна околия продължава набирането на средства за възстановяването на най-стария дупнишки храм „Св. Никола“. Припомняме, че са необходими най-малко 100 000 лева.

 

Дарителите могат да превеждат средства на посочената по-долу банкова сметка: 

ДСК : BGN
IBAN: BG59 STSA 93 0000 2670 4098
BIC: STSABGSF