Предават на италианските власти дупничанин, издирван за кражби

Окръжен съд – Кюстендил допусна изпълнението на Европейска заповед за арест по отношение на Радостин К., разследван с още двама дупничани за участие в организирана престъпна група, действала в няколко области в Италия

 

33-годишният дупничанин Радостин К. ще бъде предаден на италианските власти, след като днес тричленен състав на Окръжен съд – Кюстендил допусна изпълнението на Европейска заповед за арест, издадена от съдия в Сиена. В италианския град се води разследване  срещу Радостин К. за участие в организирана престъпна група за извършване на квалифицирани кражби. Групата действала в няколко области в Италия. По същия случай разследват още двама жители на община Дупница. Това са 24-годишният Радослав Г. и 41-годишният Емил Ш.

 

До предаването на Радостин К. на властите в Италия у нас той остава в ареста, след като съдът потвърди по отношение на дупничанина най-тежката мярка за неотклонение.

 

Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

Делата за изпълнение на Европейска заповед за арест, издадени също от съдия в Италия, по отношение на другите двама жители на Община Дупница Окръжен съд – Кюстендил ще разглежда през юли.