На 30 юни ще пръскат дърветата в Дупница срещу комари

Общината се обръща със специално предупреждение към пчеларите и нарушителите на кметската заповед за бране на липов цвят
Снимка: КАМЕРТОН

 

На 30 юни в Дупница ще бъде извършена дезинсекция на дървесната декоративна растителност срещу комари. Третирането на дърветата с препарати ще започне в 22:00 часа. Предвидени за дезинсекция са следните обекти: парк „Рила“, Градска градина, ул. “Патриарх Евтимий”, ул. “Неофит Рилски”, ул.“Христо Ботев”, ул. “Княз Борис”, градинката при полицията, централна градска част, ул. “Св. Иван Рилски”, ул. “Венелин”, ул. “Цар Освободител”, ул.“Орлинска”, ул. “Пиротска”, ул. “Отовица”, ул. “Драгой Болярин”. Препаратите, с които ще се извърши пръскането, са Тализма УЛВ и Айкън 10 КС. Карантинният им срок е 24 часа.

 

В съобщението си от Община Дупница се обръщат със специално предупреждение към пчеларите в Дупница и по-близките населени места за необходимостта да предприемат превантивни мерки с цел запазване живота на отглежданите от тях пчели. От кметството обръщат специално внимание и на берачите на липов цвят с настояване да преустановят нерегламентираната си дейност, тъй като и липовите дървета ще бъдат напръскани с препарат срещу комари. Припомняме, че със заповед на кмета брането на липов цвят е забранено.