Злато и бронз спечелиха Дея Милтанова и Симеон Стоичков на "Възраждане фест"

Младите тенесисти успяха да се концентрират и да дадат всичко от себе си, въпреки дългото отсъстние от състезателната сцена заради пандемията, коментира треньорът им Иван Иванов
Снимки: СКТМ "МАРЕК 76"

 

Вчера приключи  индивидуалното първенство по тенис на маса "Възраждане фест", който се проведе в София под егидата на Столична община, фондация "София - Европейска столица на спорта" и БФТМ. В турнира участваха деца от 12 до 15 години.

 

Симеон Стоичков (12 г.) и Дея Милтанова (12 г.) от дупнишкия СКТМ "МАРЕК 76"спечелиха срещите си в групите и така си осигуриха място на финалите, побеждавайки и по - големите състезатели на турнира. Стоичков завърши 3-ти, а Милтанова 1-ва, като успя категорично да се наложи над състезателки от топ 10 на България в нейната възрастова група.

 

"Малко необичайната обстановка и дългото отсъствие от състезателната сцена не попречиха на децата да се концентрират и да дадат всичко от себе си. Чудесно представяне и напълно заслужено класиране. Скоро ни предстои  лагер и съм сигурен, че всички деца от клуба ще покажат максимум на предстоящите държавни първенства, започващи в края на месец август. Благодаря на огромната подкрепа от страна на родители, спонсори, Община Дупница и всички, които са с нас от самото начало“, коментира треньорът на СКТМ "МАРЕК 76" Иван Иванов.