Дупничанинът Николай Табаков с акция пред парламента

С плакат „Аз не съм като тях“ общественикът и местен председател на ДСБ заявява позиция срещу последните скандали в управлението на страната
Снимка: Фейсбук

 

Дупничанинът Николай Табаков излиза всеки ден пред сградата на Народното събрание с плакат „Аз не съм като тях“. Поредната акция на свободния артист, общественик и председател на ДСБ в Дупница е провокирана от последния скандал около премиера Бойко Борисов, свързан с разпространените снимки от дома му и аудиозаписа на негов телефонен разговор.

 

С отвращение наблюдавам как държавни и частни мутри си разменят обвинения и компромати! Срам за родината ми и за времето, в което живея!

 

Аз не съм като тях!

 

Аз съм честен, интелигентен и почтен човек! И ме е срам заради ситуацията, в която е поставена България!“, написа във Фейсбук Николай Табаков и получи подкрепата на стотици в социалната мрежа.

 

Табаков обаче не очаква да бъде последван от граждани пред Народното събрание, нито цели организацията на масов протест. Акцията е негова спонтанна реакция, с която заявява своята лична позиция срещу случващото се в управлението на страната.  

 

Не търся масовост. Това е моята лична битка със себе си, да мога, като се погледна в огледалото и в очите на семейството ми, да кажа с изправена глава: Аз не съм като тях! Мен ме е срам от случващото се през последния месец в България. Срам ме е от това как мутри се обвиняват един друг и уронват престижа в управлението. Срам ме е, че живея в такова време, в което министър-председателят е замесен в разни нелепи компромати, а за нас това да е нормално. Не, не бива да го възприемаме като нормално. Нека не се срамуваме, че сме свободни, честни и почтени хора в България. Мутрите са си мутри, независимо дали са облечени с държавна власт или с много пари“, коментира пред „Камертон“ Николай Табаков.

 

Акцията му ще продължи до края на тази седмицата.