Второ лято продължава ремонтът на ул. „Батенберг“ в Дупница

Въпреки забавянето според общинското ръководство строителните дейности вървят с „добри темпове“ и по план
Строителният шеф на кметството Иван Бельов на проверка при ремонтирания участък. Снимка: Община Дупница

 

Второ лято продължава ремонтът на ул. „Княз Ал. Батенберг“ в Дупница. Обществената поръчка бе възложена в края на юли миналата година, но до началото на зимата бе ремонтирана само малка част от водопровода в началото на улицата откъм училище „Св. св. Кирил и Методий“. В момента на същото място се възстановява надземната инфраструктура.

 

Въпреки забавянето общинското ръководство е доволно от работата на фирмата. Това става ясно от прессъобщение на кметството, разпространено до медиите след извършена проверка от строителния шеф инж. Иван Бельов. "Темповете, с които работи фирмата са добри. Колегите са всеки ден на терена и следят за изпълнението да бъде качествено и където се налага се намесваме. Другата седмица е планирано да започне подмяна водопровода в остатъчната част от улицата, за да може впоследствие да се продължи с изграждането на тротоари и цялостно преасфалтиране. Ще имаме допълнителна строителна дейност, свързана с изграждането на подпорна стеничка в един от участъците, за да няма свличане на земна маса на тротоара и уличното платно", казва Директорът инж. Бельов, цитиран от пресцентъра на Община Дупница.

 

Обществената поръчка е на стойност близо 1 млн. лв., които бяха заложени в миналогодишния общински бюджет, а след това и в този за 2020 г.  Предвижда се подмяна на водопровод и ремонт на надземната инфраструктура на 1,3 км от ул. „Княз Ал. Батенберг“. Изпълнител е обединението от фирми „Дупнишка вода“.