Община Дупница в спор с „Дупница – Табак“ за бивш тютюнев склад

Публичен изпълнител предал собствеността на сградата в Северната индустриална зона на кметството като компенсация за неплатени данъци и такси. „Дупница – Табак“ АД обаче ограничава достъпа до имота
Снимка: Община Дупница

 

Община Дупница придоби още една сграда на фирма „Дупница - Табак“ АД. Пететажният бивш тютюнев склад на ул. „Яхиновско шосе“ в „Северната индустриална зона“ на Дупница става собственост на общината като компенсация за неплатени данъци и такси от фалиралата фирма, съобщиха от общинския пресцентър. Всеки етаж  на новопридобитата сграда е със застроена площ от 2 375 кв. м, а  разгънатата застроена площ на сградата  е 11 875 кв. м.

 

Бившият тютюнев склад е предаден на Община Дупница от публичен изпълнител. Въпреки това от „Дупница - Табак“ АД възпрепятстват опитите на кметството да  използва имота. Достъпът е ограничен със заграждения. В тази връзка общинското ръководство подготвя сигнал до Районната прокуратура в Дупница.

 

Това е третата сграда на „Дупница – Табак“, която придобива дупнишкото кметство, като за разлика от другите две, тази е в добро състояние и има трима наематели. Последните ще продължат да стопанисват помещенията по договор с Община Дупница, за което вече е проведен разговор с тях. Останалата част от сградата също ще бъде предложена на наематели, става ясно от прессъобщението.