Съдилищата в областта насърчават използването на електронните им услуги

Снимка: БНР

 

В условията на ограничен достъп до съдебните палати заради извънредната епидемична ситуация съдилищата в област Кюстендил предлагат редица електронни услуги за улеснение на гражданите, по- бързо и качествено обслужване и с цел публичност и прозрачност, съобщават от съдебния пресцентър.  

 

На интернет страницата на Окръжен съд – Кюстендил съда в секция „Бързи връзки“ може да се намери Каталог на електронните услуги. В него са публикувани всички телефони и имейли за връзка на гражданите със съда. Указани са със съответните линкове местата в интернет сайта на съда, където може да се намери информация за насрочените дела, постановените съдебни актове, прессъобщенията за инициативи и събития, за свободните работни места, публичните продажби на държавните съдебни изпълнители и др.: https://kyustendil-os.justice.bg/bg/3538

 

На интернет страницата на Окръжен съд – Кюстендил, в секция: „Документи – Бланки и образци“: https://kyustendil-os.justice.bg/bg/3509, могат да се намерят линкове и да се свалят образци за 12 вида заявления, към Общо деловодство или към Фирмено отделение.

 

Бланки и образци на документи могат да се намерят в същата секция и на страниците на Районен съд – Кюстендил / https://kyustendil-rs.justice.bg/bg/8199 / и Районен съд – Дупница / https://dupnitsa-rs.justice.bg/bg/6729 /. Сред тях са: Заявление за издаване на Свидетелство за съдимост, Молба за издаване на заверен препис или изпълнителен лист и др.