Съдът наказа условно кюстендилец, пребил жена

Подсъдимият ще бъде обществено порицан по местната кабелна телевизия и трябва да плати на пострадалата обезщетение в размер на 2 500 лв.

 

Кюстендилският районен съд постанови една година лишаване от свобода условно и обществено порицание на Пламен А., пребил жена в кафене в Кюстендил през ноември 2019 година. 69- годишният кюстендилец е нанасъл лека телесна повреда на 66-годишната си жертва, като й е причинил временно разстройство на здравето. Съдът признава вината на подсъдимия и за извършени от него непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред - държал се агресивно, буйствал, псувал.  Изпълнението на наказанието „лишаване от свобода“ се отлага с изпитателен срок от 3 години и 6 месеца, а общественото порицание ще бъде прочетено по местната кабелна телевизия.

 

Съдът осъжда Пламен А. да плати на пострадалата жена и сумата от 2 500 лв., представляваща обезщетение за причинени неимуществени вреди, ведно със законната лихва, считано от 03.11.2019 г. Обвиняемият е осъден да плати и над 700 лв. разноски по делото.

 

Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15- дневен срок пред Окръжен съд – Кюстендил.