Детските градини в Дупница отварят на 26 май

Ще работят с групи до 12 деца и при спазване на ред извънредни мерки

 

Детските градини и ясли в община Дупница ще бъдат отворени на 26-ти май, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация. Всички родители, които ще се възползват от възстановената услуга, ще попълват декларация за информирано съгласие и споделена отговорност. Освен това ще са длъжни да уведомяват персонала на детските градини и ясли за здравословното състояние не само на своите деца, но и на другите членове на семейството.

 

За родителите са задължителни всички противоепидемични мерки: спазване на физическа дистанция, използване на лични предпазни средства. При видими прояви на остри респираторни болести ( кашлица, хрема и др.), родителите и техните деца няма да се допускат в детските заведения. Сутрин на входа ще се измерва температурата и всяко дете ще бъде проверявано за симптоми. Допълнително ще бъдат изпратени в детските градини медицински сестри от училищните здравни кабинети.

 

Предвиждат се по четири дезинфекции на ден. Директорите ще следят броя на децата в група да бъде около 10-12. На персонала ще бъдат осигурени необходимите лични предпазни средства. В сградите, в които е възможно, ще се осигурят различни входове за отделните групи.