Пореден успех на деца от Арт ателие „Дон Кези“

Теа Костадинова и Ния Маркова са класирани съответно на първо и трето място в техните възрастови групи в Националния конкурс за весела детска рисунка „Малките нашенци“ 2018 г.
Снимки: Арт ателие "Дон Кези"

 

Теа Костадинова и Ния Маркова от Арт ателие „Дон Кези“ с ръководител Елена Марулевска са отличени високо в XXI Национален конкурс за весела детска рисунка „Малките нашенци“ 2018 г. Конкурсът е с международно участие и се организира от Министерство на образованието и науката, Националния дворец на децата, Община Казанлък, Фондация „Чудомир“ и Общински детски комплекс „Св. Иван Рилски“ в гр. Казанлък.

 

Подготовката за конкурса на ученичките от Дупница е продължила един месец. Теа Костадинова е част от ателието вече трета година. На конкурса печели 1-во място в I категория „Специализирани институции и школи“  във възрастова група от 7 до 10 години. 

 

            Теа

Класираната на 1-во място рисунка на Теа

 

Ния Маркова рисува активно от 5 години. Тя печели 3-то място във възрастова група от 11 до 13 години.

 

Ния

 

Отличената рисунка на Ния

 

Награждаването на призьорите ще се състои при откриването на изложбата на 30.03.2018г. във Военния клуб в Казанлък. За най-добрите творби се присъждат специални награди на журито за всяка от категориите, както и специални награди на Община Казанлък и РУО–Стара Загора. Теа и Ния ще получат съответно златен и бронзов медал, както  и диплом за участието си в арт надпреварата.

 

Конкурсът е с раздел: Конкурс за весела детска рисунка „Малките нашенци” и раздел: Конкурс за хумористична литературна творба „Присмехулници”. Оценката и класирането на участниците се извършва по възрастови групи в три категории: І категория - специализирани институции и школи; ІІ категория – учебни заведения; III Категория – международно участие в три възрастови групи от 4 до 18 години. Най-добрите рисунки ще бъдат включени в XXI-та Национална изложба „Малките нашенци” в рамките на Чудомирови празници - Казанлък 2018г.


Ако тази статия ви е харесала, станете наши приятели във Фейсбук