Възстановяват водоснабдяването на дупнишките автокъщи и четири села в региона

Това е станало възможно след среща на депутата Радослава Чеканска с министър Емил Димитров
Снимка: ГЕРБ - Дупница

 

От 1-ви май ще бъде възстановено водоснабдяването към дупнишките села Палатово и Баланово, както и към промишлената зона на селата Пиперево и Яхиново. След няколкомесечно безводие промишлена вода от язовир „Дяково“ ще получават отново и близо 100-те автокъщи в община Дупница, съобщават от пресцентъра на ГЕРБ – Дупница, като отбелязват приноса за това на депутата Радослава Чеканска.

 

След проведена среща между народния представител и министъра на екологията Емил Димитров, от утре вода за напояване ще се пусне и към Големо село и Мало село в община Бобов дол.

 

В последните месеци не сме спрели да търсим решение относно ситуацията с безводието в Палатово, Баланово и промишлената зона в Дупница. Многократно сме разговаряли по този повод с министъра на МОСВ, с кмета на Дупница, с ръководството на Напоителни системи и на ВиК-Дупница. Преди около 2 седмици, заедно с министър Димитров и експерти от МОСВ, посетихме и дюкерите, деривациите над с. Самораново и на яз. „Дяково“. Министърът и експертите провериха обстойно водосбора, нивата, състоянието на стената и готовността на „Напоителни системи“, коментира Радослава Чеканска, цитирана от пресцентъра на ГЕРБ.