Окончателно: Спират горенето на отпадъци в ТЕЦ „Бобов дол“ заради обществения натиск

Изпълнителният директор на топлоцентралата инж. Емил Христов се свърза с „Камертон“, за да оповести официално окончателното решение на Съвета на директорите
Снимка: КАМЕРТОН (архив)

 

Изпълнителният директор на ТЕЦ „Бобов дол“ инж. Емил Христов направи опровержение на изказването си пред „Камертон“, че не е подписвал писмо с отказ за изгаряне на отпадъци. Преди малко инж. Христов се свърза с екипа ни, за да обясни, че е допуснал грешка. По думите му той е подписал писмото, но председателката на Съвета на директорите на ТЕЦ „Бобов дол“ не го е уведомила, че вече е изпратено до прокуратурата.

 

Заради общественото недоволтсво и всичко, което става, трудно се работи така. Официално заявявам, че се отказваме да горим RDF, за да са спокойни всички. Лично моето мнение е, че това в България ще се случи след време, няма начин да не се направи. Пак ще се гори RDF, защото той трябва да се унищожава. Навсякъде по света горят RDF, но за момента ние се отказваме, има силен обществен натиск. Просто не искаме по тоя начин да работим, на нож с институциите и всичко останало. Отказваме се. Кандидатстваме сега само за въглища и биомаса. Дори и със столичния завод прекратяваме партньорството, както  и с италианските фирми“, заяви Емил Христов.