Млад писател представя дебютния си роман пред ученици в Дупница

Снимка: Пресцентър на Община Дупница

 

Дебютната книга на младия български писател Тихомир Иванов  "Камино: Пътят на завръщането" ще бъде представена пред ученици от Гимназия "Христо Ботев"  в Дупница. Събитието, което ще се проведе на 22-ри март от 14:00 часа, е организирано от Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.

 

Книгата ще бъде представена от самия автор, който е подготвил за учениците една нестандартна, практична и вълнуваща среща, уверяват организаторите. Тихомир Иванов ще разкаже за преживяването „Камино“,  за книгата и за нещата от живота.

 

"Неблагоприятната семейна среда, в която израснах, ме стимулира още от малък да търся отговорите на в ажни житейски въпроси. Придобитото знание ме подтикна да продължа пътуването към себе си и в търсене на истините за своята личност, за ролята на миналото си и на всички фактори, моделиращи живота ми, се озовавах на Камино де Сантяго", казва Иванов.

 

Камино: Пътят на завръщането” е книга на три равнища. Първият пласт е Камино с всичко, което може да предложи на поклонниците - пътеписната част в творбата. На втори план излизат личният път и житейската ми история. Разголвам душата си, егото си, търсейки себе си и показвам модела, по който съм го постигнал. Но най-ценно е третото равнище, което разкрива и мотивацията ми да напиша книгата. Това са личните преживявания и осъзнавания на читателя, който през физическото и духовно приключение на Камино ще има възможността да пътешества метафорично не само по пътеките и селищата на слънчева Испания, но и ще открие Истини за самия си", завършва авторът.