Децата творят у дома на тема „Моят разказ за гората“

Инициативата е на ПП „Рилски манастир“ по повод Седмицата на гората
Снимка: iag.bg

 

Природен парк „Рилски манастир“ кани децата да се включат в инициативата под надслов  „Моят разказ за гората“. Поводът е Седмицата на гората, която тази година трябваше да се проведе от 6 до 12 април, но мероприятията бяха отменени заради извънредното положение. Като алтернатива на отменените събития Изпълнителна агенция по горите (ИАГ) и ПП „Рилски манастир“ отправят предизвикателство към децата и учениците да пишат, рисуват, творят за гората. Всички техни творби ще бъдат публикувани на сайта на ИАГ.

 

Докато са у дома, децата могат да си спомнят свои преживявания, емоции, случки в гората или просто да използват въображението си, за да творят. Целта на инициативата е да се насърчават младите хора да споделят своите емоции чрез творчество, както и да постави акцент върху гората и възпитанието на подрастващите в любов и грижа към природата“, разясняват идеята си от ПП „Рилски манастир“.

 

Няма ограничения за възраст, както и за жанра на произведенията. Своите истории, разкази, стихове, есета или снимки на рисунки, придружени с името, годините, телефон за връзка, града, в който живеят и училището, в което учат, малките природолюбители могат изпращат на ел. адрес: press@iag.bg или dpprilski_manastir@iag.bg или dpprm@abv.bg до 30 април 2020 г. Всички произведения ще бъдат публикувани на страницата на Агенцията и нейните структури. През есента на всички участници в инициативата ще бъде предоставена възможност да залесят, напътствани от лесовъди и горски служители.

 

Най-нетърпеливите да се включат в инициативата на ПП „Рилски манастир“ и ИАГ вече изпратиха творбите си и могат да бъдат разгледани тук.