Шест КПП са изградени в района на Кюстендил

Продължават проверките на полицията спрямо хората под карантина и относно спазването на противоепидемичните мерки
Снимка: ОД на МВР - Кюстендил

 

Шест са изградените контролно-пропускателни пунктове в района на Кюстендил. Те се намират в с. Пиперков чифлик, в с. Ябълково, в с. Жиленци, на околовръстния път – при разклона на с. Драговищица. Две КПП са изградени и в областния град. Допуска се влизане и излизане само при неотложна необходимост – отиване на работа, здравословни причини и завръщане по постоянен или настоящ адрес, съобщиха от ОД на МВР – Кюстендил.

 

За да се избегнат излишни струпвания и опашки от граждани пред общините и гишетата на сектор „Български документи за самоличност“ за смяна на адрес и отразяването му в личните карти, в спешен порядък бе изготвена бланка за декларация. Тя ще служи за представяне пред контролно-пропускателните пунктове в областните градове, които бяха изградени във връзка с изпълнението на заповедта на министъра на здравеопазването, с която се въвеждоха нови противоепидемични мерки от 21 март 2020 г.

 

Продължават проверките съвместно с РЗИ на лица, поставени под карантина и спазването на предписания им режим, както и проверките за стриктно спазване на Заповедта на министъра на здравеопазването за затваряне на заведения за хранене търговски обекти. Засилено полицейско присъствие  има в населените места,  следи се за спазването на разпоредбата в Заповедта на здравния министър за спазването на епидемичните мерки и ненатрупването на хора пред и вътре в хранителните магазини.