Дея Милтанова (Марек 76) стана вицешампионка на България при 12 - годишните

Сред 10-те най-добри се нареди и Симеон Стоичков от дупнишкия клуб по тенис на маса
Снимки: СКТМ "Марек 76"

 

От 6-ти до 8-ми март в Двореца на спорта (Варна) се проведе финалът за купата на България по тенис на маса (НТ "Млад Олимпиец) за деца до 12 години. Възпитаниците на дупнишкия СКТМ" МАРЕК 76 "Дея Милтанова и Симеон Стоичков бяха сред финалистите  - 16-те най-добри момчета и момичета на България. След продължително "пресяване"  от началото на състезателния сезон, в който взеха участие над 120 деца от България, до финала имаха право на участие, класиралите се в първите 16.

 

 

На турнира се срещнаха всеки срещу всеки, като надпреварата продължи няколко дни. След продължителните и тежки срещи и двамата състезатели преминаха през доста критични моменти. Така в края на турнира Дея Милтанова стана вицешампионка в драматичен финал,  завършил 3:2 гейма. Симеон Стоичков се нареди сред 10 - те, завършвайки на 9-то място.

 

 

"Изключително тежко състезание, приключило в крайна сметка с още един медал за клуба. Много се радвам, че  нашият клуб се представи на ниво. Да се наредиш сред първите не е никак малко. Радвам се за Дея, че показа голямо израстване от началото на годината, където на първият етап от турнира завърши 6-та, а сега малко не й достигна да стане шампионка. Стоичков пък стартира невероятно настоящия сезон, спечелвайки медал в първия етап, но здравословни проблеми го лишиха от качествената подготовка няколко месеца. Големи благодарности на родителите, които са винаги до мен, на спонсорите на клуба, както и на Община Дупница за подкрепата и доверието", коментира треньорът на СКТМ" МАРЕК 76 " Иван Иванов.