Избраха Александър Анин за председател на БСП в Дупница

Общинският съветник поема поста от Станислав Павлов, който е един от шестимата номинирани, включително Първан Дангов, направили самоотвод от участие в избора
Снимки: КАМЕРТОН

 

Александър Анин е новият председател на БСП – Дупница. Общинският съветник е избран единодушно на общинската отчетно-изборна конференция на партията, проведена снощи. При тайно гласуване  Анин са подкрепили 78 от 79 присъствали социалисти, един се е въздържал. Преди това самоотвод от участие в избора са направили всички останали, номинирани за поста - Станислав Павлов, Първан Дангов, Сотир Занев, Бойко Христов, Илиян Дойчев и Александър Ризаков.

 

 

В новото ръководство на общинската партийна структура са избрани 29 социалисти, като трима от тях са членове по право. Това са новият председател на младежкото БСП Габриела Златанчева и преизбраните председатели на БСП – ветерани Иван Райчев и БСП – жени Валя Хаздай. Останалите 26 номинации са подложени на гласуване. Голяма част от избраните бяха част от екипа, с който социалистите се явиха на местните избори през есента. Сред тях са Първан Дангов, Илиян Дойчев, Бойко Христов и други от новите имена в редиците на БСП, включени в кандидатската листа за общински съветници. Сред по-опитните социалсти, влезли  в ръководството, са Сотир Занев и Александър Ризаков. Предстои Александър Анин да избере Изпълнително бюро.

 

 

Гости на общинската отчетно-изборна конференция снощи бяха заместник-председателят на Националния съвет на БСП Кирил Добрев, отговорникът на социалистите за Кюстендилска област Калоян Паргов и народният представител Валери Жаблянов. Тримата са дали положителна оценка за работата на местната партийна организация, отчитайки резултатите от местните избори в Дупница, след които БСП е втора политическа сила с увеличен брой общински съветници. Положителна оценка за работата си е получил и Станислав Павлов, който бе начело на организацията в продължение на 8 години.  В знак на благодарност депутатът Иван Ибришимов му е подарил икона на закрилника на Дупница и българския народ св. Иван Рилски.

 

 

На общинската конференция снощи са избрани и делегати за 50-ия конгрес на БСП, който ще се проведе на 8 и 9 май. Дупнишката партийна структура там ще бъде представена от депутата д-р Иван Ибришимов, областният председател Станислав Павлов, новият общински лидер Александър Анин, общинският съветник Ивайло Петров, Сотир Занев, Павел Дангов и Николай Иванов. Те ще гласуват от името на общинската структура в Дупница за национален лидер на БСП, а номинираните за поста от дупнишките социалисти са Корнелия Нинова, Кирил Добрев, Красимир Янков, Калоян Паргов, Жельо Бойчев и Костадин Паскалев.