Костадин Костадинов с послание към търговците от ГУМ

„Щандове ще имат тези, предложили най-висока цена. Не ме интересуват никакви подписки. Иска ми се това да достигне до всички търговци в ГУМ“, заяви председателят на Общинския съвет. На пресконференция днес той отправи и препоръка към превозвачите в Дупница да инвестират в подобряване на условията в автобусите на градския транспорт
Снимка: КАМЕРТОН

 

Щандове в ГУМ ще имат търговците, предложили най-високата цена. Не ме интересуват никакви подписки, работни места...“ Това заяви на пресконференция днес председателят на Общинския съвет Костадин Костадинов във връзка с подготвяни от него предложения за промени в Наредбата за управление на общинските дружества. „Единственият принцип, който съм заложил в тази нова наредба, ако разбира се общинските съветници ме подкрепят, е най-висока цена. Иска ми се това да достгне до всички наематели в ГУМ. Ако се яви човек, който даде пари, защото тези пари отиват в общината, респективно в гражданите на Дупница, той ще спечели. Зазбрах, че различни активисти и различни партийни централи обикалят около ГУМ и обещават политическа подкрепа на търговците. Иска ми се да видя кой ще застане срещу принципа за най-висока цена“, заяви още Костадин Костадинов. Той подчерта още, че наемните цени на партерния етаж на соц магазина са прекалено ниски - 17-19 лева на квадратен метър. С промените в наредбата анекси ще се сключват с наемателите за срок не по-дълъг от два месеца. Предвиждат се също така промени на механизма за определяне на размера на заплатите на управителите на общинските дружества.

 

На пресконференцията днес Костадинов отправи апел към превозваческите фирми да инвестират в подобряване на условията в градските автобуси. Поводът бе предстоящата промяна на общинската транспортна схема, която предстои да се гласува на сесията в края на седмицата. Докладната записка предвижда създаване на линия №5А, чиято цел е да напълни пътуващите празни общински автобуси по линия №5. Председателят на Общинския съвет обаче акцентира върху условията, които предлагат частните автобусни превозвачи. Костадинов подчерта, че не е нужно да се чувстват притиснати, защото му е ясно, че всичко зависи от пазар и възможности. Все пак предупреди, че засега само отправя препоръка, а но-нататък може да се стигне до рестрикции.