Дупнишките читалища се обединиха в помощ на Асен Гиздов

За Деня на самодееца организират общ благотворителен концерт, парите от който ще дарят на нуждаещия се мъж от Ресилово
Камертон

 

Благотворителен концерт и базар в помощ на Асен Гиздов от село Ресилово организират 13-те читалища в община Дупница, съобщи Йорданка Кюркчийска от НЧ „Ген. Г. Тодоров“.  Както сме писали, 42-годишният баща на две деца се нуждае от средства за бъбречна трансплантация. На каузата да му помогнат читалищните дейци посвещават първото си общо мероприятие по повод Деня на самодееца. Идеята е да популяризират своята дейност и едновременно с това заедно да помогнат на човек в нужда. За целта са подготвили богата музикално-поетична и танцувална програма, която ще бъде представена в театралния салон на 28 февруари, петък, от 18.00 часа. По-рано същия ден, в 11.00 часа, пред театъра ще бъде подреден и благотворителният базар, на който ще бъдат предложени за продажба ръчно изработени сувенири.

 

Поканите за концерта струват символичните 3 лева, но ще има и дарителски кутии, в които гостите ще могат да дарят сума според желанието и възможностите си. Поканите вече са в продажба във всяко от читалищата. Ще се продават и на входа на театъра в деня на събитието.

 

Нека за Деня на самодееца всички дупничани да се обединим около благородната кауза така, както всички читалища успяхме да се обединим и прегърнахме инициативата. Надяваме се повече граждани да станат част от събитието, като посетят базара и концерта“, каза Йорданка Кюркчийска от военното читалище и изрази надежда, че благотворителното мероприятие ще се превърне в традиция за малките културни институции в общината.

 

Всеки, който желае и има възможност да помогне на Асен Гиздов, може да го направи и по банков път:

 

IBAN: BG20RZBB91551010886958

BIC: RZBBBGSF

Валута: BGL

Асен Гиздов