Четири успешни деца получиха стипендия от Община Дупница

Средствата са остатък от бюджета за миналата година, а за тази година за финансово стимулиране на талантливи ученици са заложени 10 000 лв.

 

Комисията по стипендиите към Община Дупница разпредели останалите от 2019 г. месечни стипендии. По 210 лева ще получат четири деца, избрани съгласно правилата в Наредбата за условията и реда за отпускане на стипендии и финансово стимулиране на деца и младежи с изявени дарби.

 

След разглеждане на подадените заявления и по утвърдена методика бяха класирани следните деца: Иван Ганчев, ученик в ОУ "Евлоги Георгиев" с призови места в състезания по математика (област "Наука и техника"); Владимир Кърнолски, ученик в ОУ "Св.св. Кирил и Методий", Дупница - ски алпийски дисциплини (област "Спорт"), Кристина Томанова, ученичка в ОУ "Св.св. Кирил и Методий", Дупница - художествена гимнастика (област "Спорт") и Александра Костадинова, ученичка в СЕУ "Св. Паисий Хилендарски" - художествена гимнастика (област "Спорт").

 

В проектобюджета на общината за 2020 г. са заложени 10 000 лева, които ще бъдат разпределени на три сесии. Всички талантливи деца и младежи от община Дупница могат да кандидатстват съгласно Наредбата, като документите за първата сесия ще се подават през месец април 2020 г.