Удължиха грипната ваканция в Дупница, обявиха епидемия и в Бобов дол и Кочериново

РЗИ – Кюстенил обяви грипна епидемия в общините Бобов дол и Кочериново, в община Сапарева баня я отмени, а в община Дупница я удължи с два дни. Това означава, че занятията в дупнишките училища ще бъдат възстановени на 30-ти януари.

 

След извършен анализ и оценка на заболеваемостта от грип иэостри респираторни заболявания (ОРЗ) и установено наличие на данни за начало на грипна епидемия, със заповед на директора на РЗИ – Кюстендил се обявява грипна епидемия на територията на община Бобов дол /седмична заболяемост 206/ и община Кочериново /седмична заболяемост 480/, област Кюстендил, считано от 28.01.2020 г.

 

Разпоредено е незабавно изпълнение на профилактичните и противоепидемични мерки от Оперативния  план за надзор и контрол на грипа и острите респираторни заболявания в област Кюстендил. Преустановяват се плановите консултации на здрави бременни жени и кърмачета, извършването на профилактични прегледи и имунизации, плановите операции и свижданията.

 

Във връзка с регистрираната висока заболяемост от грип и ОРЗ във възрастови групи от 5 до 14 г. и от 15 до 19 г. и масовото отсъствие поради заболяване на над 30 % от учениците в училищата на територията на общини Бобов дол и Кочериново е направено предложение до РУО на МОН – Кюстендил за временно преустановяване на учебните занятия във всички училища на територията на посочените общини, считано от 28.01.2020 г. до 04.02.2020 г., включително.

 

Поради висока седмична заболяемост /303/ продължава грипната епидемия на територията на община Дупница. Направено е предложение до РУО на МОН – Кюстендил за продължаване на грипната ваканция във всички училища на територията община Дупница, считано от 28.01.2020 г. до 29.01.2020 г. включително.

 

Отменя се грипната епидемия на територията на община Сапарева баня, считано от 28.01.2020 г. и се възобновяват учебните занятия, считано от 28.01.2020 г.

 


Последвайте страницата на КАМЕРТОН във Фейсбук.