Благотворителна вечер за каузата „Паметник на Невена Коканова в Дупница“ в петък

Срещата на дупничани в столицата, проведена преди около седмица със същата цел, премина успешно. Снимка: Фейсбук

 

Сдружение "Паметник на Невена Коканова в Дупница" организира  благотворителна вечер за набиране на средства за каузата. Събитието ще се проведе в петък (24-ти януари) от 17.30 часа в дупнишката галерия  Li art Gallery  (ул. Дора Габе 14).

 

На благотворителната вечер ще бъде представен  календарът с портрети на Невена Коканова, рисувани от български художници. Както вече писахме, същият се продава благотворително за набиране на средства за бъдещия паметник на актрисата в родния й град Дупница. Цената на календара  е 15 лева, а ако дарите сума над 20 лева, ще бъдете включени в Дарителската книга, припомнят от Сдружението.

 

Припомняме, че подобна благотворителна среща инициаторът на каузата Николай Табаков организира преди около седмица и в столицата, където събра живеещите там дупничани. Събитието  премина успешно. На него присъстваха много млади хора, свързани с Дупница, както и изтъкнати дупничани, сред които проф. Рахамин Шекерджийски и пианистката Кина Околийска. Събраната сума за паметника на срещата, проведена в София, бе 910 лв.