Дамите поетеси на Дупница събраха любители на лириката за 8 март

Любители на поезията и лириката отбелязаха 8 март с поетичен рецитал на дамите поетеси от Дупница. В залата на Околийската къща свои стихове прочетоха Василка Сумева, Димитрина Арабаджиева, Мариана Александрова, Рени Мазникова и Станка Равелова.  Ивиянна Денчева не успя да присъства, но нейни произведения бяха представени от водещата на вечерта Василка Сумева.

 

Стиховете си дамите бяха подбрали тематично – за жената и любовта.  Димитрина Арабаджиева малко се отклони с тъжните „Лъжовна сълза“ и „Без духовност“, разобличаващи нашето съвремие, което по думите й е лишено от силна емоционалност и богата душевност.

 

Рени Мазникова пък прочете неримувани стихотворения, „за да докаже, че може да използва в творчеството си и отмерена реч“. „Обичам всичко в теб“ бе последното лирично попълнение, представено от нея.  

 

Родената в Свиленград Мариана Александрова прочете автобиографичната си поема „Часът на кадънките“, с която печели през 2003 г. голямата награда за цялостно творчество на Националния конкурс „Момина чешма“.  

 

Художничката Цветанка Моравска се оказа, че борави умело не само с четката, но и с перото. Пред любителите на поезията тя представи собственото стихотворение „Художник“.  

 

Романтичното настроение на вечерта подчертаха със своите музикални изпълнение Йоана Борисова, Северина Никулчева, Йоана Ранкова и Ина Младенова. Момичетата са  от школата по пиано с ръководител Яна Чинова.

 

В синхрон с песни за жената и любовта бяха и младите таланти от ВС „Арт Поп“ с ръководител Таня Камбурова. Сърцата на публиката разтопи малкият Михаил Николов от вокалния състав, който поздрави дамите с песен за майката. „Майчице свята“ на Михаил получи бурни аплодисменти от присъстващите. 


Ако тази статия ви е харесала, станете наши приятели във Фейсбук