Фото- и видеоконкурс “Гората и децата“ започва в Кюстендилска област

Организатор е Регионалната дирекция по горите, а поводът - предстоящата „Седмица на гората“.
Снимка: az-deteto.bg

 

Ученически фото- и видеоконкурс обяви Регионалната дирекция по горите в Кюстендил. Темата е “Гората  и децата“, а поводът - „Седмица на гората 2018 година“.

 

Конкурсът  има за цел да даде възможност на учениците от основните и средни училища на територията на областите Кюстендил и Перник  да представят своята визия за опазване и грижа за  нашето богатство-гората.

 

Изисквания към участниците в конкурса за фотография:

 

В конкурса могат да участват  ученици от 5 до 12 клас на основните и средните училища на територията на областите Кюстендил и Перник. Един ученик има право да участва с не повече от 5 фотографии, формат А3.

 

Участниците в конкурса  за фотография ще бъдат разделени в две възрастови групи: I  група –ученици от 5 до 7 клас; II група –ученици от 8 до 12 клас.

 

Участниците, които ще се включат в конкурса за фотография ще трябва да изпратят фотосите си  на хартиен носител по поща или лично на адреса на Регионална дирекция по горите в град Кюстендил: бул. „България“ 33.

 

Изисквания към участниците в конкурса за видео:

 

В конкурса могат да участват  ученици от 8 до 12 клас на основните и средните училища на територията на областите Кюстендил и Перник. Един ученик има право да участва с не повече от 5 заснети видеоклипа.

 

Продължителността на едно  филмче не трябва да е повече от 5 минути и трябва да бъде съобразено с  темата “Гората и децата“. Готовите видео клипове следва да  бъдат изпращани на  следния e-mail адрес: decataigorata@abv.bg

 

Всяка творба трябва да бъде придружена четливо  написани трите имена на автора, класа и училището, в които учи, телефон на родителя/настойника и електронна поща на родителя/настойника за връзка.

 

Крайният срок за изпращане на видео и фотография за всички участници е  до 27 март 2018 година.

 

Конкурсите ще бъдат журирани от компетентно жури, като най-добрите идеи ще бъдат отличени с  предметни награди.

 


Ако тази статия ви е харесала, станете наши приятели във Фейсбук