Театър в киното: „Застреляй идиотите!“ в „Кинополис“ – Сапарева баня

Преди театралното представление в салона на киното в курортния град ще бъде открита изложба на живопис, скулптура и фотография

 

Комедията „Застреляй идиотите!“ от Емил Йотовски ще бъде представена в салона на кино „Кинополис“ в Сапарева баня на 28 ноември от 19.00 часа. В представлението ще участват  Елен Колева, Русалина Майналовска, Ивайло Калоянчев и Веселин Цанев. Режисьор на постановката е Рада Абрашева, художник  - Анна Боянова.

 

Абсурдно, забавно, смешно. Може ли една служителка в бюрото по труда да бъде полезна? Тя има тъпа работа, тъп шеф и тъп живот. Но най-лошото е, че има добро сърце. Нейни клиенти са един уволнен работник, който е готов на всичко за пари, една кифла, която търси смисъла на живота и един пенсионер, който е ветеран от войната. Коя война – и той не знае.

 

„Застреляй идиотите!“ е комедия на абсурда, в която нищо не е на мястото си, но всичко седи толкова подредено, че всъщност по-истинско не може и да бъде. Действието ескалира, ситуациите се натрупват и не дават време за почивка, нито да се осмислят… Но кой би си губил времето в мислене! Важното е нещата да се случват.

 

Смехът и изненадите започват от първата минута и продължават след като се приберете вкъщи.

 

 

Преди театралното представление във фоайето на кино „Кинополис“ – Сапарева баня ще бъде открита изложба на живопис, скулптура и фотография. Творбите са на Гинка Милтенова, Васил Говедарски и Елизабета Калдръмова. Откриването на експозицията е от 17.30 часа.