Само една оферта се състезава за строителството на инсталациите за депото в Джерман

Община Дупница изхвърли от процедурата за избор на изпълнител на поръчката за над 9 млн. лв. трима от общо четиримата кандидати
Снимка: flashnews.bg

 

Само една ценова оферта е отворена днес от комисията за избор на изпълнител на обществената поръчка за изграждане на инсталациите за компостиране и за предварително третиране на битови отпадъци за общините Дупница, Бобов дол и Сапарева баня, съобщиха от общинския пресцентър.

 

До финалния етап от процедурата комисията, чийто  председател заместник-кметът Олга Китанова, е допуснала единствено  ДЗЗД "Зелено строителство-2019", в което влизат „Балканика енерджи“ АД, „Нивел строй“ ЕООД и „Р-студио“ ЕООД.  Офертата на обединението е 7 626 000 лв. без ДДС (9 151 200 лв. с ДДС).

 

На изискванията и критериите са избор не са успели да отговорят и затова са отстранени от процедурата  Обединение “Депо Дупница”- София, ДЗЗД “Еко инженеринг Дупница 2019”- Пазарджик и ДЗЗД “Еко инженеринг Дупница”- Дупница.  

 

Очаква се решението на комисията дали ще одобри единствената ценова оферта за изпълнението на проекта, за който финансирането се осигурява с европейски средства.

 

Планираните инсталации за компостиране и за предварително третиране на битови отпадъци за общините Дупница, Бобов дол и Сапарева баня са част от проекта за изграждане на Център за преработка на неопасни отпадъци в село Джерман, който трябва да отговори на европейските екологични изисквания. За клетката за депониране на отпадъците средства все още не са осигурени. Срещу проекта без успех до момента протестират жителите на Джерман.