Граждани даряват инхалатори на Детско отделение в дупнишката общинска болница

„Там работят топ специалисти и нито те, нито децата ни заслужават тези лоши условия. Това е малък жест, с който се надяваме да заразим с добро и други хора в Дупница и страната“, пишат до „Камертон“ инициаторите Иван Занков, Лили Цекова и Елена Борисова.

 

От следващата седмица всяка стая на Детско отделение в общинската болница в Дупница ще разполага с инхалатор. Апаратите ще бъдат дарени от граждани,  които вече са събрали средствата за покупката по инициатива на Иван Занков,  Лили Цекова и Елена Борисова. Тримата са родители, чиито деца са били пациенти на болницата. Така разбрали, че в Детско отделение е останал само един апарат за инхалации, който се намира в студения коридор.

 

Децата се изчакват и се редят, за да могат да го използват за нужните им инхалации. В отделението има 10 болнични стаи с по 2-3 легла, като през есенно-зимния период е винаги пълно. В това отделение работят наистина  топ специалисти и нито те, нито децата ни, заслужават лошите условия там“,  пише ни Иван Занков, който е един от  инициаторите на благотворителния жест.

 

В инициативата се е включил и собственик на дупнишка аптека, който е предложил голяма отстъпка за инхалаторите, каквато други фирми не са дали. Така за 800 лв., които вече са събрани, ще бъдат купени 10 апарата. Те ще бъдат предоставени на болницата следващата седмица. 

 

Крайно време е да започнем да показваме с нашите действия, че ако имаме желание за промяна, то тя трябва да започне от нас… хората!  Не ви пишем, за да се самоизтъкваме. Нашата цел е да заразим и други хора в Дупница и страната с такъв вид инициативи, които не са обвързани с никакви лични дивиденти, освен с това да покажем на света, че ние българите знаем как да се движим в правилната посока“, пише ни още Иван Занков.

 

Това няма да бъде единствената подобна инициатива на тримата приятели, става ясно от писмото им до "Камертон".