За опасна „зебра“ в центъра на Дупница сигнализира наш читател

"Синя зона" намалява видимостта на водачите към пешеходната пътека на ул. „Цар Освободител“, точно след кръговото кръстовище с пирамидата и по този начин излага на опасност ежедневно десетки дупничани, се казва в сигнала.

 

Пешеходна пътека в центъра на Дупница представлява потенциална опасност за гражданите, сигнализира читател на „Камертон“ до рубриката ни „Граждански камертон“.  Става въпрос за „зебрата“ на ул. „Цар Освободител“, точно след кръговото кръстовище с пирамидата. Това е една от улиците с най-натоварено движение в Дупница.  

 

Пешеходната пътека е разположена непосредствено след завой, а от едната й страна е обособена „Синя зона“. Паркиралите там коли намаляват видимостта на шофьорите, което създава сериозна предпоставка за произшествия.

 

 

Въпрос на време е на пешеходната пътека да стане фатален инцидент. Обикновено водачите намаляват и се оглеждат за „невидими“ пешеходци. Не са малко обаче и случаите, в които хората биват забелязани в последния момент“, пише нашият читател, който е бил свидетел на  няколко случая на „забърсани“ от коли пешеходци на същото място.

 

Пешеходната пътека би била много по-ефективна и безопасна, ако бъде преместена няколко метра по-нагоре“, смята нашият съгражданин и уточнява, че се чувства застрашен на описаното от него конфликтно място и като пешеходец, и като водач.

 

Не цитираме името на читателя, който ни писа, по негово изрично желание. 


Станете наш автор или подайте сигнал. Вижте повече тук: