Денят на Дупница в снимки

С водосвет и концерт от деца за деца дупничани отбелязаха 19 октомври
Снимки: КАМЕРТОН

 

С празничен водосвет за здраве и успех на дупничани започна честването на празника на Дупница, който отбелязваме в Деня на св. Иван Рилски. Църковният обред извърши на площад „Свобода“ архиерейският наместник на Дупнишка духовна околия отец Георги Паликарски.

 

 

 

Без тържествени и поздравителни слова от общинското ръководство, което е в предизборна кампания, беше издигнато знамето на община Дупница. Сред официалните лица на церемонията бяха депутатите д-р Иван Ибришимов и Радослава Чеканска, зам.-кметът Олга Китанова и други общински служители.

 

 

Концертната програма беше от децата за децата. Под мотото „Усмивките на Дупница“ пяха, танцуваха и рецитираха стихове ученици от местните детски градини, училища, детски и младежки групи към самодейни състави и читалища. Затова и сред публиката бяха предимно техните родители.  

 

 

 

 

 

Панаирджийската атмосфера с мирис на скара и продажба на съборджийски стоки, съпътстваща напоследък всички празници в Дупница, включително културния форум през месец май, не подмина и Деня на свети Иван Рилски.

 

 

 

На 19 октомври организираните дупнишки патриоти обуха празничните си потури и с изстрели във въздуха демонстрираха любовта си към отечеството, както и колекцията си от оръжие.    

 

 

Предизборната реклама беше във вихъра си, както на земята, така и на небето.

 

 

Придвижващите се в автомобили „съборджии“ пък блокираха достъпа на линейки и на коли с пациенти деца на уж закрития паркинг в двора на ДКЦ – 1.

 

 

И като че ли автомобилите по паркингите бяха повече от хората.

 

 

Празникът на Дупница продължава в този час (19.00) със спектакъл на ансамбъл „Чинари“ и Международния хоров фестивал „Св. Иван Рилски“.