Николай Янакиев: „Щастлив съм, че съм почетен гражданин на Дупница“

Художникът днес официално бе удостоен с най-високото отличие на общината
Снимка: КАМЕРТОН

 

Художникът Николай Янакиев днес бе удостоен със званието „Почетен гражданин на Дупница“. На последната сесия за този управленски мандат общинските съветници единодушно приеха предложението на кмета Методи Чимев за удостояването на световнопризнатия творец с най-високото отличие на общината. В благодарственото си обръщение по време на кратката церемония на общинското заседание творецът заяви любовта си към своя роден град.

 

Винаги съм се чувствал дупничанин. Вярно е, че не съм израснал тук, но града ми е в сърцето. Винаги назовавам Дупница като мой роден град. Пътувал съм много в чужбина, правил съм много изложби. Винаги моето CV е започвало с „роден в град Дупница“. Изключително съм щастлив, че съм почетен гражданин на Дупница“, каза Николай Янакиев.

 

Художникът подари на община Дупница своя любима  картина, която дупничани видяха на последната му изложба в Околийската къща. Творбата ще бъде поставена в Заседателната зала. Мозаечните пана на фасадата на общинска администрация също са негово дело.

 


Последвайте страницата на КАМЕРТОН във Фейсбук.