„Ноктюрно“ с първа награда на Международния фестивал „Пей сърце“

Дупнишкият състав за стари градски песни впечатли публиката и журито с атрактивна музикално-поетична програма
Снимки: личен архив

 

Самодейният състав за стари градски песни „Ноктюрно“ се върна с първа награда от Международния фестивал на шлагерната и стара градска песен „Пей сърце“ в Кюстендил. Във форума, който се проведе на 14 и 15 септември, с участваха над 2 000 музиканти от България, Северна Македония и Сърбия.

 

В категорията на груповите изпълнители „Ноктюрно“ впечатлиха  и публиката, и журито с 12-минутен репертоар. Дупничани се представипа с песните „По улиците бродя“, „Море безкрайно“ и „Без любов“. По традиция на формацията ръководителят й Василка Борисова рецитира и тематични стихове, които винаги се приемат с овации от публиката. Това не е убягнало на  певицата Кристина Димитрова, която бе председател на журито в конкурса. Останалите членове бяха проф. Панайот Панайотов, Бони Милчева, Лони Рьодигер – Германия, Димитър Цветков, Жана Райнова и Димитър Неделчев.

 

 

Това е поредна награда и грамота от този фестивал на камерния състав. „Ноктюрно“ се състои от петима музиканти - Василка Борисова-ръководител, Иван Гочев - корепетитор и акордеонист, Георги Ушаков - китарист и изпълнителите Елена Паризова и Христо Христов.

 

От 2018 година фестивалът в Кюстендил е със статут на международен. Организира се за 13 поредна година от НЧ „Братство-1869“ и Община Кюстендил. Съорганизатор е НЧ „Пробуда-1961“. Тазгодишното издание се посвещава на 150-годишнината от създаването на читалище „Братство 1869”. Целта е съхранение и популяризиране сред младите хора на шлагерната и стара градска песен.

 


Последвайте страницата на КАМЕРТОН във Фейсбук.