С оперетата „Българи от старо време“ откриват театралния сезон в Дупница

Спектакълът е на Музикално - драматичен театър "К. Кисимов"
Снимка: Фейсбук

 

Театралният сезон в Дупница ще бъде открит тази вечер с оперетата „Българи от старо време“  по едноименната повест на Любен Каравелов. На сцената на Общинския драматичен театър „Невена Коканова“ от 19.00 часа ще излязат солисти, актьори, оркестър, хор и балет на Музикално - драматичен театър "К. Кисимов".

 

Музиката е на Асен Карастоянов, либрето - Коста Райнов, постановъчна версия - Марио Николов, диригент - Васил Вълчев, сценография - Лидия Къркеланова, хореография - Борислав Ангелов.

 

„Играна, желана и приемана с възторг във всяко време „Българи от старо време” остава знак за идентичност и е романтична алтернатива на днешното ни агресивно и объркано време, която дава на зрителите от всички поколения уникален шанс за преживяване. „Младите се разиграват, а старите се подмладяват” с вечната сила на смеха, самоиронията и любовта.

 

Една вълнуваща история за любовта, изпълнена с познати български образи и лица, която разказва за “препятствията” между двама влюбени, устремили се към венчилото. Комичните ситуации, великолепните музикални моменти и фолклорните танци по неповторим начин допълват забавния  сюжет, който в нашето забързано ежедневие ни карат да се посмеем на родните ни нрави.

 

Проблематиката, която третира е вечно актуална. Разкриването на уникалната българска народопсихология, както и изградения паралел с нашето съвремие, карат зрителя да се забавлява, усмихвайки се дори и на собствените си виждания и идеи за света.

 

Красотата и любовта, гордостта на българина, смеха и обичта, нека останат дълго в сърцата ни с българите от „старо” време!”