Читатели: Циментираха на зигзаг новите бордюри на „Самоковско шосе“

Дълбоко изрязани участъци от пътното платно, с много остри ръбове, дебнат водачите по ремонтиращия се път Дупница - Самоков, предупреждават още водачи чрез „Камертон“.

 

Новите бордюри на „Самоковско шосе“ в района на „Петрогаз“ са поставени на зигзаг, пишат ни читатели. Бетонните елементи са били само подредени преди около 10-15 дни, но вече са и окончателно циментирани зигзагообразно. „Става въпрос за участък от около 100 метра. Проблемът не е само естетически. На места бордюрът излиза на пътното платно. В тъмните часове на денонощието би могло да стане инцидент, някой може да се удари в него. Как може да се изразходват време и пари за подобно нехайство?“, питат риторично нашите читатели. 

 

 

Те предупреждават и за друг проблем по ремонтиращия се в момента път Дупница – Самоков. На много места има дълбоко изрязани участъци от пътното платно, които са с много остри ръбове. Ако минеш през тях с по- висока скорост, може да срежат гумите на пътното превозно средство.  Много водачи, най-вече такива, които минават за първи път оттам или не са запознати с настоящите  пътни условия, вече са попадали в „капаните“. За щастие, до инцидент не се е стигало.

 

Особено опасен е пътят за тежкотоварните коли, с каквито ремонтиращият се участък е много натоварен в момента. Шофьори споделят,  че от големите разлики в нивата на стария асфалт тежките ремаркета може да скъсат някой от закрепващите болтове по ходовата част и да стане голяма беля, отбелязват още в сигнала си до „Камертон“ нашите читатели.

 

Ремонтът на пътя Дупница – Клисура – Самоков започна в средата на април тази година. Стойността на проекта е над 26 млн. лв. Финансирането е с европейски средства. Срокът за изпълнение е 15 месеца, т.е очаква се ремонтните дейности да приключат през месец юли 2020 г.