Мурсалевци готови на протест заради разбити улици

В най-окаяно състояние е ул. "Септемврийска слава"
Николай Киров с много ентусиазъм и подръчни средства се опитва да ремонтира зейналите огромни дупки пред дома му. Снимка: читатели

 

Най-голямата улица в кочериновското село Мурсалево „Септемврийска слава“ е в окаяно състояние, а последните дъждове направиха положението нетърпимо, пишат ни читатели. Местната управа обещава асфалтиране на улицата от 15 години, но до момента нищо не е направено.

 

 

На улицата живеят около 50 души активно население – хора, които ежедневно пътуват на работа в съседни общини. Автомобилите им обаче буквално затъват в огромни като кратери дупки и вече се налага сами да ги затрупват и „ремонтират“, за да запазаят колите и себе си. Хората са готови на протест, става ясно от сигналното писмо до „Камертон“, чрез което те се обръщат към кмета на община Кочериново Иван Минков.

 

 

Ето какво ни пишат нашите читатели:       

 

На вниманието на кмета на Кочериново Иван Минков!

 

"Проливните дъждове буквално изровиха чакъла на улицата и отнесоха целия асфалт на местата, където въобще имаше такъв. Възрастни местни хора припомнят, че още в първия мандат на сегашния кмет на селото им Робертино Киров, а това е преди около 15 години, бе обещано улицата да бъде асфалтирана. И до днес обаче тя остава в окаяно състояние. Всеки ден на това място има закъсала или аварирала кола. В Мурсалево живеят активни хора, които работят в Благоевград и Дупница и всеки ден  пътуват /отделно от това са редовни данъкоплатци/.

 

Престъпна небрежност е отношението на местните първенци към инфраструктурата тук и проблемите на хората по места. Готови сме да  протестираме и да се обърнем за помощ към висшестоящите държавни институции за съдействие, ако улицата не бъде асфалтирана, защото положението е нетърпимо и всеки ден трошим колите  си. Представете си на какви тестове са подложени шофьорските умения и търпението ни всекидневно.

 

Мурсалево е най- старото неолитно  селище в Югозапада /заедно с Невестино/, има запазени могили и археологически находки, така че със сигурност заслужава да е благоустроено и да има проходими улици".