„Денс машийн“ отново с награда от Международния фестивал „Музите“ в Созопол

В конкуренция с танцьори от 15 страни съставът на Александър Димитров спечели второ място в категорията „Улични танци“
Снимки: личен архив

 

Танцовият състав „Денс машийн“ се върна преди ден в Дупница с купа и грамота от Международния фестивал „Музите“ в Созопол. Танцьорите на хореографа Александър Димитров спечелиха второ място в категорията „Улични танци“. На сцената на Амфитеатър „Аполония“ те преодоляха конкуренцията на десетките участници от 15 страни, сред които Русия, Куба, Бразилия, Молдова, Виетнам, Естония, Индия, Литва, Латвия, Румъния и др. Танцьорите бяха оценявани от престижно жури в състав Христо Димитров - ръководител на Национален фолклорен ансамбъл „Българе“ и преподавателите по танци Чан Чунг от Виетнам и Раул Торес от Куба.

 

 

Дупничани останаха в Созопол пет дни, като всеки ден участваха със свои изпълнения в програмата на фестивала.   

 

 

Изключително сме доволни от резултата. Децата се чувстват страхотно. За четвърта година ставаме част от фестивала и няма да бъде последна. Конкуренцията беше наистина голяма. Имахме възможност да репетираме на сцената на Амфитеатъра почти по всяко време. Събрахме много положителни емоции“, сподели пред „Камертон“ хореографът Александър Димитров, чиито танцьори и миналата година спечелиха три награди от същия форум.  

 

 

Фестивалът „Музите" се провежда под патронажа на вицепрезидента Илияна Йотова в партньорство с Посолството на Република Куба в България и с финансовата подкрепа на Община Созопол.