Софийска фирма прие да укрепи свлачището на пътя Дяково – Кременик срещу 500 000 лв.

Поръчката се възлага чрез пряко договаряне с мотив за спешност

 

Софийската фирма „Геотехника АБС“ ООД е приела поканата на Община Дупница да изпълни обществената поръчка за укрепване на свлачището на пътя Дупница – Кременик. Стойността на поръчката е 500 245 лв. с ДДС и се възлага чрез пряко договаряне с мотив за спешност на предвидените строителни и укрепителни дейности.

 

Първоначално бе поканена една варненска фирма, но тя отказа. Повторната покана също бе само към една фирма. Представители на „Геотехника АБС“ са се явили вчера, когато бе определената дата и час за провеждане на прякото договаряне с местната администрация, и се очаква сключване на договор.

 

Община Дупница е разделила проекта на два етапа. Първият етап включва рехабилитация на 38 метра от пътя, а вторият – останалите 50 метра. Засега от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министреския съвет са отпуснати 216 000 лв. Останалите средства, необходими за довършване на проекта, ще бъдат отпуснати след представяне на отчет за извършените разходи.

 

Припомняме, че свлачището на пътя Дяково – Кременик се активира през 2015 година, когато се наложи обявяване на частично бедствено положение. Оттогава участъкът е изключително рисков, както за пътуващите, така и за жителите, къщите и вилите в близост до него.