Бившата топ герберка Даниела Петрова става писателка

В Дупница тя представи дебютната си книга „Пътят“ и каза, че вече пише втора
Даниела Петрова (вляво), снимка: Камертон

 

Даниела Петрова, която беше едно от  водещите лица на ГЕРБ в Кюстендилска област докъм 2013 година, представи вчера в Дупница своята първа книга, озаглавена „Пътят“. Събитието бе организирано от Община Дупница. За презентацията в Заседателната зала на общинска администрация се събраха бивши колеги на Петрова, нейни близки, роднини, приятели, както и общински служители, читалищни дейци, поети, писатели и други граждани и общественици. Сред уважилите дебютиращата писателка бяха народният представител Радослава Чеканска, зам.-областният управител д-р Матей Попниколов, председателят на Общинския съвет Емил Гущеров, неговият предшественик Явор Тодоров, зам.-кметът Крум Милев и др.

 

 

Пред тях Даниела Петрова сподели, че писането е нейно хоби през целия й живот, но съвсем наскоро е осъзнала, че освен за себе си може да пише и за публика. Желанието да напише книга се зародило у нея преди повече от 5 години. Първоначалните опити били неуспешни, но накрая само за 8 месеца историята буквално се изляла на белия лист.

 

„Пътят“ е повест, която не е автобиографична, но главната героиня Калина има известни прилики с авторката Даниела Петрова. Калина е жената, посвещаваща времето си непрестанно на кариерата, семейството, приятелите, както и на различни каузи. Но в един момент остава без любимата работа, без партньора си, синът й тръгва по свой път. Тогава Калина разбира, че нещо в живота й липсва и решава да започне да го търси. Среща един мъж, който докосва душата й, но той самият е нараняван многократно и изпитва страх да отвори сърцето си отново. Другата сюжетна линия на „Пътят“ е изградена върху поредица от писма, завещани от бабата на Калина. Нейната мъдрост се преплита с библейски цитати, водещи до прозрение, щастие и хармония в живота. Чрез тях човек се учи как винаги да обича ближния, опитва се да се поставя на негово място и при направени грешки да му дава прошка, разказа Даниела Петрова. Макар че повестта е със затворен край, авторката сподели, че вече подготвя своя втора книга. 

 

 

Даниела Перова е родена през 1970 г. в гр. Рила. Завършва „Стопанско управление“, степен магистър в ЮЗУ „Неофит Рилски“ – гр. Благоевград и втора магистратура в СУ „Св. Климент Охридски“, специалност „Публичен мениджмънт и политики“. Кариерата си започва като експерт по трудовоправно законодателство в КНСБ - Дупница. Беше кандидат за кмет на Дупница от партия ГЕРБ, след това общински съветник, заместник-областен управител и временно изпълняващ длъжността областен управител на област Кюстендил. Закратко беше говорител на кмета Методи Чимев, а след това напусна политическия живот и пое ръководството на собствена пиар и консултантска агенция. В момента работи в туристическа фирма в Бургас. Друг неин професионален ангажимент е като преподавател и като преводач от италиански език. Автор и ръководител е на множество проекти с европейско финансиране, лектор на семинари по мениджмънт и лидерство.