Дея Милтанова и Симеон Стоичков от СКТМ „Марек 76"с успешен дебют при 12-годишните

Младите тенесисти от дупнишкия клуб дебютираха по време на Държавното първенство по тенис на маса за деца до 12 години
Снимки: СКТМ „Марек 76"

 

Дея Милтанова и Симеон Стоичков от СКТМ „Марек 76“ дебютираха при 12 – годишните по време на Държавното първенство по тенис на маса за деца до 12 години в Каварна. Младите тенесисти от дупнишкия клуб бяха поставени директно в основната схема заради прекрасното им представяне на финала на Националния турнир "Млад Олимпиец до 12г.", влизайки в топ 8.

 

 

11-годишните състезатели завършиха състезателната 2018 - 2019 година, показвайки стабилна игра през цялата година, минавайки през всички фази на турнирите, достигайки финала. На Държавно първенство Дея Милтанова завърши индивидуално на 6-то място, отстъпвайки единствено на вицешампионката на турнира. На смесени двойки Стоичков - Милтанова заеха 5-място, на двойки момчета Стоичков завърши на 6-то място.

 

 

"Изключително приятно съм изненадан от играта на Дея и Мони. Показаха голям напредък за толкова кратко време, и тези добри класирания на дебют на Държавното първенство при 12 - годишните е прекрасно. Те се класираха в три дисциплини сред първите 6 на първенството, отстъпвайки единствено пред 12 - годишните състезатели. Следващата година отново ще участват в същата възрастова група, където съм убеден, че ще се преборят с конкуренцията и ще ни радват със следващите си отличия. Благодаря на родителите, спонсорите на клуба, Община Дупница и всички останали, които ни дават сили да работим с невероятните деца на нашия град", коментира треньорът на СКТМ „Марек 76“ Иван Иванов.