Конкурсът за наем на плажа в парк „Рила“ ще влезе в съда

Досегашният наемател на басейните, софийската фирма„Ивиком 2002“, остана единствен кандидат в процедурата, след като другият участник – дупнишката „Милигро 08“, бе отстранен. Управителят на дупнишката фирма Христо Пигов е категоричен, че конкурсът е предрешен.
Снимка: Община Дупница

 

Досегашният наемател на басейните в парк „Рила“, софийската фирма „Ивиком 2002“ ЕООД, е най-вероятният победител в конкурса за отдаване под наем на атрактивния общински имот. Това стана ясно днес, след като конкурсната комисия отстрани от участие в процедурата другия участник в нея – дупнишката фирма „Милигро 08“ ЕООД.

 

На конкурса в 14.00 часа днес се явиха Миглена Първанова, която представляваше с пълномощно „Ивиком 2002“ ЕООД и Христо Пигов – управител на дупнишката фирма. При прегледа на документите на двамата участници членовете на комисията с председател Таня Георгиева – служител в общинския Търговски отдел, оспориха декларацията на Христо Пигов за извършен от него оглед на имота. Причината била, че той официално не е поискал от Община Дупница да направи оглед на плажа в парк „Рила“ в присъствието на охранител от фирма „Боду сод“, която в момента охранява обекта. Това стана причина за отлагане на процедурата с около два часа и насрочването й за 16. 30 часа днес. През това време трябвало от „Боду сод“ да прегледат записи от камерите за видеонаблюдение в обекта, за да проверят дали наистина Христо Пигов е направил оглед на обекта. До 16.30 часа от фирма „Боду сод“, която е близка до „Ивиком 2002“ (управителят на „Ивиком 2002“ Иван Петров Николаев е съдружник в охранителната „Боду“, сочи справка в Търговския регистър)  не дали нужното на комисията доказателство и на това основание фирма „Милигро 08“ ЕООД бе отстранена.

 

Участниците в конкурса за наем на плажа в парк "Рила"

 

Така „Ивиком 2002“ остана единствен участник в конкурса. Офертата на Миглена Първанова за месечен наем на басейните е 2500 лв. без ДДС. Това е и първоначално обявената от Община Дупница наемна цена. Окончателното решение за избор на наемател на имота ще бъде на кмета Методи Чимев.

 

Процедурата обаче ще бъде обжалвана. Още при отстраняването му Христо Пигов заяви на членовете на комисията, че ще оспорва конкурса по съдебен ред. В коментар пред „Камертон“ той бе категоричен, че конкурсът е предрешен и манипулиран. Мотивите си Пигов ще обяви, когато адвокатите му изготвят жалбата.      

 

Припомняме, че „Ивиком 2002“ поискаха да бъде прекратен договора им за наем на плажа в парк „Рила“, тъй като за тях той бил нерентабилен. Мотивът им бил, че наемът се дължи целогодишно, а не само през топлите месеци в годината. Стана ясно също, че през годините до момента, в които софийската фирма стопанисваше басейните, в бюджета на Община Дупница не е постъпил и лев. Причината разясни на сесия на Общинския съвет заместник-кметът Олга Китанова. Каква е тя можете да си припомните тук. Съгласно новия договор наем за басейните ще се дължи само 4 месеца в годината. Това бе разрешено от местния парламент по предложение на кмета Методи Чимев.