Гимназисти участваха в беседа „Моето бъдеще в Европейския съюз“

Инициативата бе на ЦОП – Дупница по повод Деня на Европа
Снимки: ЦОП - Дупница, ПГ "Христо Ботев"

 

Беседа по случай  9 май – Ден на Европа/ Ден на Победата, проведоха експертите от Центъра за обществена подкрепа – Дупница с осмокласници в ПГ „Христо Ботев“.  Учениците дискутираха  по теми свързани с Европейския парламент, символите на европейското знаме, държавите членки на Европейския съюз и мястото на България в него. Обсъден беше положителният ефект на присъединяването на нови членки- съседи на България и разширяването на Европейския съюз. Отбелязани бяха възможностите за младите хора да се образоват и усъвършенстват, да се реализират на европейско равнище.

 

В края на срещата учениците позиционираха знамената на отделните държави- членки на ЕС върху предварително подготвена карта от специалистите на ЦОП.  „Картата гимназистите окачиха на стената в кабинета си, за да им напомня, че имат възможности да избират и да се реализират в Европейското семейство, където България заема своето достойно място“, каза експертът от ЦОП – Дупница Анита Богословова.  

 

По случай 9 май Центърът за обществена подкрепа проведе още една инициатива -  раздаде на дупничани  информационни свитъци и балони в цвета на знамето на Европейския съюз. „Целта бе да зарадваме и поздравим своите съграждани“, сподели пред  „Камертон“ Анита Богословова.