Насрочиха конкурса за отдаване под наем на плажа в парк „Рила“

Процедурата ще се проведе на 20-ти май

 

Община Дупница обяви конкурса за отдаване под наем на плажа в парк „Рила“. Става въпрос за два имота частна общинска собственост, които попадат в обхвата на басейновия комплекс, с обща площ 11 608 квадратни метра. Първоначалната цена за месечен наем е 2 500 лв. без ДДС. Кандидатите трябва да внесат депозит за участие в размер на 500 лв. Конкурсът ще се проведе на 20 май, а при липса на кандидати,  повторната процедура е насрочена за 27 май.

 

Имотът се отдава само по предназначение – за търговска и спортно-развлекателна дейност, като наемателят е длъжен целогодишно да полага грижи за опазването и поддръжката на отдадените под наем площи. Наемна вноска пък ще се дължи само 4 месеца в годината, реши в края на март Общинският съвет.  

 

Припомняме, че басейните се стопанисваха от фирма „Ивиком 2002“ в продължение на осем години. Фирмата се е отказала с мотива, че договорът с Община Дупница е нерентабилен, тъй като дължи наем целогодишно. На сесията на местния парламент през март стана ясно още, че всъщност Община Дупница не е получавала никакви приходи от наема на плажа досега. Причината е, че в договора с „Ивиком 2000“ било заложено, че всички направени инвестиции от фирмата в комплекса следва да им се приспадат от наемните вноски. Инвестициите обаче били в такъв размер, че Общината се оказала без никакви приходи.

 


Последвайте страницата на "Камертон" във Фейсбук.